Kezdőlap

A MediaWiki wikiből

Köszöntünk a BVE Klub wikioldalán!

Ezt a lapot azért hoztuk létre, hogy itt - egy helyen - összegyűjtsük az OpenBVE-vel és a BVE-vel kapcsolatos útmutatókat. A wiki rendszer lehetővé teszi, hogy a korábbiakkal szemben bárki szerkeszthessen egy-egy útmutatót. Ezáltal biztosítani tudjuk azt, hogy az útmutatók mindig az aktuális openBVE változathoz igazodnak.

Útmutatók, leírások

Hogyan szerkesszem az útmutatókat?

Ha segítségre van szükséged a wiki használatához, akkor keresd fel a Wikipédia szövegformázást bemutató oldalát. Ahhoz, hogy szerkeszteni tudj, egyszerűen csak regisztrálj a jobb felső sarokban található hivatkozásra kattintva, majd a kapott emailben érvényesítsd a szerkesztői jogosultságodat.

Fogalmazás

Írás közben figyelj a nyelvhelyességre, az érthető fogalmazásra és a helyesírásra.

Képek beillesztése

Külső weboldalakon tárolt képeket egyszerűen a teljes elérési útjuk beírásával meg lehet jeleníteni. Figyelj arra, hogy az ilyen képek teljes méretben jelennek meg a wikin, így nagyon nagy méretű képeket ne használj. A megjelenítendő képeket olyan tárhelyre tedd fel, ami megbízható és időtálló, kerüld a szokásos képfeltöltő oldalakat.

Lapok mentése

Ha elkészültél, használd az előnézetet és mentés előtt olvasd át még egyszer a munkádat. Végül az összefoglaló rovatba írd be mentés előtt, hogy miért módosítottad a lapot. Mentéskor a program egy kérdést fog feltenni neked, ezt nem bosszantásként, hanem a biztonság érdekében állítottuk így be, így kérünk, válaszolj rá türelemmel.